Logeren met hond of kat - Vakantiewoning Henisdael

Boeking enkel via deze website nu tijdelijk op dagprijzen   10% Korting en een Gratis drankje van onze nieuwe zomerbar +  GRATIS ophalen aan airport Liège of Tongeren station                          ook personenvervoer mogelijk tijdens je verblijf in Hoeve Henisdael
Title
Ga naar de inhoud
Logeren met hond of kat
Weekendje weg met uw hond in natuurlijk landschap Hoeve Henisdael

Honden zijn samen met hun baasje van harte welkom in Henisdael. Er gelden hier echter wel een aantal regels. Wij vragen u de algemene regels goed door te nemen.
Het verblijf van honden is alleen mogelijk op aanvraag, maar niet in alle logies. Ook kunnen de regels per logies verschillen. U kunt hiervoor contact opnemen 0032 0485 911 680 er zijn eet en drank kommen voorzien

Maximum aantal honden per kamer
Maximaal twee honden zijn van harte welkom tegen een vergoeding van €15,- per hond per nacht.
Zorg ervoor dat u hond niet agressief is t.o.v. andere honden of inwoners.

Hier zijn honden toegestaan
 • Op de beneden verdiep mits ze niet storen zijn voor de andere inwoners VB. blaffen enz...
 • ze mogen niet alleen gelaten worden. Het is overigens niet toegestaan uw hond op het bed of op de zetel te laten liggen. Gebeurt dit toch dan staat hier een vergoeding van €25,- tegenover, wegens chemische reiniging.
 • Op het parkeerterrein, op het terras en in de tuin dienen honden altijd aangelijnd te zijn.
 • Zorg ervoor dat je verzeker ben bij eventuele schade aan derde.
 • Daarnaast is Hoeve Henisdael niet verantwoordelijk voor schade alleraard, rechtstreekse of onrechtstreekse schade
 • Overige regels
 • Het is niet toegestaan dat uw hond in en om het logies zijn/haar behoefte doet. Als dit per ongeluk toch gebeurt, dient u dit zelf op te ruimen Wanneer u dit niet opruimt dan staat daar een vergoeding van €25,- tegenover.
 • Zorg ervoor dat uw hond niet alleen op de kamer aanwezig is. Als het niet anders kan is het makkelijkste als u hierover even overlegt met de receptie.
 • Niet iedere kamer is geschikt voor honden.
 • *Ze dienen regelmatig tijd uitgelaten worden.LEUKE weetjes voor (nieuwe) hondenliefhebbers
*Hoe vaak moet je je hond buiten laten?
Een hond moet regelmatig uitgelaten worden, dat weet iedereen. Maar hoe vaak precies, en hoe lang moet zo'n wandeling dan duren? Lees in dit artikel hoeveel tijd je hond nodig heeft tijdens de wandeling.
Een hond wordt uitgelaten om verschillende redenen:
 • Behoefte te doen (poepen en plassen)
 • Lichaamsbeweging
 • Snuffelen
 • Interactie met andere honden
Behoeftes doen
Natuurlijk laten we allemaal een hond uit zodat hij z'n behoefte kan doen. Gezonde, volwassen honden moeten hierom minstens 3 keer maar liever 4 keer per dag worden buiten gelaten. Puppy's en oudere honden hebben vanwege onzindelijkheid of juist incontinentie vaak behoefte aan een korte wandeling wat vaker op de dag.
Een hond plast niet alleen omdat hij 'moet', maar ook om geurvlaggetjes uit te zetten. Kleine plasjes doen is dus een belangrijk onderdeel van de wandeling. Zo verkent hij de omgeving en communiceert hij met andere dieren. Gun hem dus die tijd om te snuffelen en laat hem zoveel mogelijk zelf bepalen waar hij plast.
Natuurlijk moet je hond ook wel eens zijn grote behoefte doen, vaak heeft hij eerst even wat 'wandeltijd' nodig voordat hij er klaar voor is. Verwacht dus niet dat je hond binnen een rondje van 5 minuten alles doet, gun hem de tijd om een goed plekje uit te zoeken. De meeste honden doen hun behoefte overigens liever niet in de eigen tuin of eigen straat, maar wat verder van huis. Loop daarom eerst eens rustig naar een uitlaatveldje en laat hem daar lekker zijn gang gaan. Niet vergeten zakjes mee te nemen en de drollen op te ruimen! :-)
Lichaamsbeweging
De behoefte aan lichaamsbeweging is afhankelijk van leeftijd en ras en verschilt ook per individuele hond. Een puppy moet heel vaak naar buiten (elke 2 uur) maar dat zijn vaak hele kleine wandelingetjes waarbij je de straat misschien nog niet eens uitkomt. Een actieve, volwassen Viszla, Retriever of Border Collie hoeft meestal slechts 3 keer per dag uitgelaten worden, maar moet tijdens de wandeling kunnen lopen, spelen en 'werken'. Een wandeling kan zo gerust 1,5 uur duren.
Honden die oud of ziek zijn hebben uiteraard minder lichaamsbeweging nodig, maar zij willen wel mentaal uitgedaagd worden. Een wandeling kan gerust lang duren als je maar gezellig samen op een bankje in het bos gaat zitten bijvoorbeeld. De hond is dan toch lekker buiten en kan rustig scharrelen zonder zijn lichaam te veel te belasten.
Snuffelen
Wie 'even snel' de hond wil uitlaten, kan soms gefrustreerd raken van de hond die óveral wil snuffelen. Toch is deze snuffeltijd erg belangrijk voor het welzijn van je hond. Door te snuffelen verwerkt je hond heel veel informatie over de omgeving. Gun hem de tijd om overal te ruiken, het zorgt ervoor dat hij na de wandeling lekker voldaan is, waardoor hij ook rustiger zal zijn in huis.
Interactie met anderen
Een wandeling is bij uitstek de mogelijkheid om speelvriendjes uit de buurt te ontmoeten. Voor de meeste honden zijn sociale contacten erg belangrijk. Laat je hond - mits beide honden dat willen- lekker spelen met andere honden. Lees hier meer over hoe je honden veilig kunt laten spelen.
Hoe weet ik of mijn hond vaak/lang genoeg wordt uitgelaten?
Honden die buiten hun energie kwijt kunnen, gedragen zich binnenshuis meestal rustig en kalm. Honden die binnen slecht luisteren, onrustig zijn en continu aandacht vragen hebben een grote kans dat ze zich onvoldoende hebben kunnen uitleven buiten. Ga er dus samen op uit en laat je hond snuffelen, rennen en spelen!
Ook overgewicht kan betekenen dat de hond te weinig beweging krijgt. Bedenk wel dat de conditie rustig opgebouwd moet worden, dus ga niet meteen 1,5 uur wandelen met de hond maar bouw de lichaamsbeweging langzaam op met steeds 10 minuutjes extra bewegingstijd per wandeling.

Wij wensen u en uw hond(en) een prettig verblijf toe.

Logeren met hond of kat

Vakantiewoning Maison de vacances Holiday home Ferienhaus Casa de vacaciones Vacanze a casa
Terug naar de inhoud