Buitenactiviteiten - Vakantiewoning Henisdael

Boeking enkel via deze website nu tijdelijk op dagprijzen   10% Korting en een Gratis drankje van onze nieuwe zomerbar +  GRATIS ophalen aan airport Liège of Tongeren station                          ook personenvervoer mogelijk tijdens je verblijf in Hoeve Henisdael
Title
Ga naar de inhoud
Waterkuil Vechmaal (1 km, ligt op oranje wandeling Greenspot Heks).
Vakantiewoning Henisdael
De waterkuil is een zeer bijzondere plek in Vechmaal deze bevind zich +/- 1,5 Km achter onze hoeve Hoeve Henisdael: in deze mergelgroeve leven heel wat vleermuizen die bij het vallen van de avond uitvliegen. Via de kunstige afsluiting kunnen ze in en uit hun schuilplaats vliegen. Je ontdekt dit stukje natuurlijk erfgoed op de oranje wandellus van de Greenspot Heks. regelmatige rondleidingen zijn mogelijk via een gids van Natuurpunt Heers (www.natuurpuntheers.be).
Locatie
Zijweg (ruilverkaveling) van vechmaallaan of de Sint-Martinusstraat z/n, 3870 HEERS.
Vakantiewoning Henisdael
Kasteel Hex is een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van tuin, horticultuur en natuur.

De jaarlijks terugkerende tuindagen/plantenbeurs zijn voor velen een gelegenheid om in een ontspannen sfeer – en in het uitzonderlijk kader van deze historische tuinen – vrienden en collega’s te ontmoeten, bijzondere planten te ontdekken en bij kwekers en specialisten om advies te gaan.
De tuinen en  beplanting worden verzorgd door hoveniers die kwaliteit waarderen, zij zijn  professionals die de fijne kneepjes van hun vak graag overbrengen aan een  geïnteresseerd nationaal en internationaal publiek.Doorkijkkerkje Borgloon (10 km)
Borgloon Heers Limburg
Een van de mooiste plekje van België ligt in Limburg. Althans, volgens de Britse krant 'The Guardian'. Die vindt het doorkijkkerkje in Borgloon de perfecte samensmelting van architectuur en natuur. De vele toeristen en inwoners van Borgloon zijn het helemaal eens met die keuze.
Reading between the Lines, ook genoemd de doorkijkkerk, is een installatie van 2011 naar een ontwerp van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.


De wekelijkse antiekmarkt op zondag in Tongeren (10 km)
Vakantiewoning Henisdael

De antiek- en brocantemarkt vindt elke zondag plaats van 07.00 uur tot 13.00 uur.
Reeds meer dan 30 jaar is Tongeren op zondagmorgen, en dit reeds van  in de vroege ochtend, een levendige stad. De meer dan 350 standhouders  en een 40-tal antiekzaken stallen dan hun beste waar uit voor de  talrijke bezoekers aan de grootste antiek-en brocantemarkt van de  Benelux. Tongeren is op zondagvoormiddag een internationale stad en “the  place to be” voor een steeds groter aantal Nederlanders, Duitsers,  Fransen, Britten en Amerikanen. Allen zijn ze op zoek naar dat “uniek”  stukje antiek of brocant. Het bezoek aan de antiek- en brocantemarkt  afronden met een bezoek aan de binnenstad of het meepikken van een  gezellig terrasje of smaakvol restaurant is de garantie voor een  geslaagde uitstap.
In de zomermaanden zijn er zélf leuke evenementen zoals Straattheater en straatmuzikanten enz..
Locatie: Via Julianus 2, 3700 TONGEREN
Terug naar de inhoud